Krajina zdravá

22.10.2013 22:44
Tento článok nie je z nášho pera, ale je tak blízko našim predstavám a myšlienkam, že by sme sa oň chceli s vami podeliť. Tak ak ste ešte nečítali, nech sa páči: "Jedzte zdravo, ako jedli naši predkovia" - hovorí profesor Viliam Bada, prednosta III. Internej kliniky LFUK na bratislavských...
15.10.2013 22:12
V priloženom súbore si môžete naštudovať, ako sa vyrába bryndza. Ak budete kúšať aj výrobu, dajte nám vedieť, či ste uspeli ;) Ak nie, kúpte si bryndzu od našich hospodárov. Dobrú chuť! výroba_bryndze.pdf
07.09.2013 21:54
Vo vyspelých krajinách údajne viac ako 95% zo spotreby mlieka a mliečnych výrobkov predstavujú výrobky z kravského mlieka. Existujú alternatívy? Neprichádzame uprednostňovaním jedného typu tejto potraviny o cenné a užitočné látky alebo vlastnosti mlieka vyprodukovaného...
03.09.2013 23:22
Ovčie, kozie a kravské mliečne výrobky od pasených zvierat, najmä na druhovo bohatých lúkach sú výdatným zdrojom bielkovín, minerálov, vitamínov B-komplexu, konjugovanej kyseliny linolovej (CLA) a probiotík. CLA je nepostrádateľná pre fungovanie ľudského organizmu. Práve mlieko od voľne...